top of page

Зони за отдих и развлечение

Ако търсите спокойствие, уют и качествено обслужване, то Чекотин Парк е мястото за вас. Това е модерен дом за възрастни, разположен в живописното село Калугерово, което се намира на 40 минути от София и на 11 км от Правец. В близост до дома се намират множество зони за отдих, където можете да се насладите на чистия въздух, прекрасната природа и богатата културна история на региона.

Чекотински манастир

Чекотинският манастир „Св. Архангел Михаил“ е разположен в махала Чекотин, която е част от село Калугерово, община Правец. Манастирът се намира на брега на река Малък Искър, в подножието на Средна гора. Манастирът е основан през края на XII или началото на XIII век, по времето на Второто българско царство. Манастирът е свързан с историята на близката крепост „Боженишки Урвич“, която е била последното убежище на братята Асен и Петър, основатели на Втората българска държава. Манастирът е бил разрушаван и възстановяван няколко пъти през вековете, като последната реконструкция е извършена от епископ Генадий Мелнишки, който е бил игумен на манастира от 1981 до 1998 година. Манастирът е действащ и е част от Ловчанската епархия на Българската православна църква.

Манастирът е идеално място за духовно прозрение, молитва и поклонение. Храмовият празник е на 8 ноември - Събор на Св. Архангел Михаил.

Чекотински манастир

Чекотински Манастир
Чекотински Манастир

Туристическа пътека "По поречието на р.Бебреш при с.Своде", на 3км. от Калугерово

Тихо, непознато и диво място, разположено е в землището на село Своде, където р.Бебреш се влива в р.Малък Искър. Достъпно, лесно за преход (около час), подходящо за отпускаща разходка сред природата, пикник, игри на открито, дори плаж.

Екопътека Бебреш

Боженица-Своде
Екопътека
Екопътека

Посещение в Правец и голф комплекса

Това предложение за еднодневна разходка към Правец може да бъде извършено по всяко време на годината, тъй като маршрутът е лек и приятен.

Желаещите могат да се включат в групи за игра на голф, а тяхните придружители могат да се възползват от услугите на комфортните кафета и ресторанти, изградени на териториятта на голф комплекса.

В комплекса се предлагат СПА услуги с басейн, сауна, джакузи, както и фризьорски и маникюристки услуги.

Голф комплексът в Правец

Голф-Правец
Голф Правец

Лов и риболов в района на с. Калугерово

Инфраструктурата на село Калугерово, предлага отлични условия, както за риболов, така и за лов. В селото има изградена ловна дружинка, в която с удоволствие ще приемат желаещите живущи в Чекотин парк, да бъдат част от нея.

река Малки Искър

разходка-Правец

с. Калугерово

Лов-Чекотин
bottom of page